Turkish Pide

turkish pide

Ingredienten:

Deeg:

° 500 gr bloem
° 1 eetlepel margarine
° Half blokje (21 gram) verse gist
° 2 theelepels zout
° 100-150 ml warm water
° 50 ml glas melk
° 1 theelepel suiker

Vulling:

° 200 gr lamsgehakt
° Halve rode paprika
° 1 groene paprika
° Halve ui
° Halve bos peterselie
° 1 theelepel rode peper
° 1 theelepel zwarte peper
° 2 theelepels zout
° 2 eetlepel tomatenpuree

 

Bereiding:

Doe de bloem, margarine, zout, melk, suiker, gist (van te voren opgelost in lauw water) en water in een kom. Meng alle ingrediënten door elkaar en kneed totdat het deeg mooi rond is. Bedek de kom met een zak of plasticfolie en laat het deeg daarin rijzen voor 30-45 minuten.

Ondertussen Snij je de rode paprika in kleine stukjes. Doe dit ook bij de ui, groene peper en peterselie. Doe het gehakt in een kom. Voeg de tomatenpuree er aan toe. Strooi de rode peper, zwarte peper en zout op het gehakt. Voeg hier de groene peper, rode paprika, peterselie en ui aan toe. Meng alles bij elkaar

Zie hieronder voor het werkmethode te volgen.

werkmethode pide

Besmeer de broodjes met eigeel en leg ze op een ovenplaat.

Baktijd: 20 minuten in een voorverwarmde oven 200°

 

Eetsmakelijk!!

cropped-naamnaam.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: