Turkish Kumpir

Kumpir is een grote aardappel die in een oven gebakken wordt, in het midden doorgesneden en geprakt met boter en kaas. De aardappel kan vervolgens gevuld worden met stukjes, worst, maïs, olijven, etc. Kortom wat je maar zelf lekker vind.

kumpir

Ingrediënten:

° Grote aardappel
° 1 el kruidenboter
° 1 el boter
° 1 theelepel zout

Mijn vulling

ingrediënten:

° augurken
° olijven
° rode paprika
° mayonaise, ketchup

Kip in champignonragout

° 100 gr kipfilet
° 1 ui
° 5 champignons
° 50 gr boter
° 50 gr bloem
° 500 ml water
° 1 blokje groentenboulion
° peper en nootmuskaat.

 

Bereiding:

Rol de aardappel in zilverpapier en plaats in een voorverwarmde oven op 220 graden voor 60 minuten. Snijd vervolgens de augurken in stukjes en schep een grote lepel mayonaise en sla dressing erbij, roer goed doorelkaar en voeg eventueel peper bij. je augurksaus is klaar. Snijd de paprika in blokjes en bak deze gaar in een pan en zet het op zij net als de saus en de gehakte olijven.

Begin nu aan de ragout, snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in een beetje olie gaar, snipper de ui fijn en snijd de champignons in blokjes, bak deze samen  met de ui gaar.

Smelt de boter in een steel pan, zodra het gesmolten is voeg je de bloem erbij en goed roeren totdat er een bol ontstaat, voeg langzaam de kokend water bij met daarin een opgelosten groentenboulion, blijf roeren totdat het kookt en het de gewenste dikte heeft. Voeg de kip, champignons en ui toe aan de ragout en zet het vuur op laagste stand zodat het warm blijft.

Neem de aardappel na die 60 minuten uit de oven. Maak een snee aan de bovenzijde van de aardappel. Maak de snee zo diep dat de aardappel nog net niet uit elkaar valt. Trek een beetje aan de zijkanten zodat je makkelijker bij de binnenkant kunt komen. Begin de binnenkant van de aardappel te pureren met een vork. Pas wel op, want de binnenkant kan heet zijn. Zorg ervoor dat je veel van de binnenkant meeneemt tijdens het pureren. Voeg na het pureren een theelepeltje zout toe en een lepel boter en kruidenboter. Pureer nu verder, je zult merken dat de boter zal smelten en de binnenkant van de aardappel heel zacht wordt. ( je kunt ook geraspte kaas er doorheen doen, ik persoonlijk heb daar niet voor gekozen).

Vervolgens schep je die kip-champignonragout erover, hierop de paprika en olijven en vervolgens de augruk in mayonaise saus en als laatste spuit je er beetje ketchup op en smullen maar van je homemade Kumpir

 

Eetsmakelijk!!

cropped-naamnaam.jpg

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: