Turkisch Burek met feta

burek met feta

Ingrediënten:

° Burek bladerdeeg
° Feta kaas ongeveer 3 blokken
° Vers Bosje mix van koriander en peterselie
° 5 eieren
° 100 ml olie
° 600 ml melk
° Zakje bakpoeder

 

Bereiding:

Begin eerst met het fijn hakken van de koriander en peterselie en leg dit aan de kant. Ook de feta kaas uit blik halen. Nu ga je beginnen aan de mengsel door eieren, melk, olie en bakpoeder te mengen.
mengsel met burek

Leg alles bij de hand samen met de bakplaat (ingevet met olie of bakpapier).

ATENTTIE: het gaat een lekker klieder boel worden, but keep calm because its gone be delicious ;-P

Volg hieronder de werkmethode.
werkmethode burek met feta

Als laatst blijft er mengsel over, gooi dit niet weg maar giet het over de burek heen. eerste instantie ga je misschien schrikken maar het deeg neemt alle vocht op. laat het even 10-15 minuten staan terwijl je de oven voorwarmt. Na 10-15 minuten ziet het er zo uit.burek

Zet de bakvorm in de oven.

Laat de burek goed afkoelen voordat je gaat beginnen eruit halen. Het kan zowel warm/lauw als koud gegeten worden. Gewoon smullen maar.

Tip: voor een smeuige accent kun je na de 2e laag, een laag met roomkaas eraan toevoegen.

Baktijd: 45-50 minuten in een voorverwarmde oven 200°

 

Eetsmakelijk!!!

 

 

cropped-naamnaam.jpg

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: