Triple speculaas muffin

triple speculaas muffin

Ingrediënten:

° 150 gr boter
° 150 gr suiker
° 3 eieren
° 200 gr bloem
° 2 el baksoda (bicarbonaat)
° 2 el bruine suiker
° 1 zakje vanille suiker
° Een pak speculaas
° 1 tl kaneel

 

Bereiding:

Doe de boter ( op kamertempratuur) in een kom met de suiker, bruine suiker en vanille suiker en mix dit tot een luchtige beslag, de boter moet absoluut zacht en luchtig geklopt worden anders krijg je boterdeeg en dat is niet de bedoeling. Doe daarna een voor een de eieren bij het beslag.

Strooi de baksoda door de bloem een zeef de bloem boven de kom en meng dit goed door elkaar met een garde of een spatel. Nu is je beslag basis beslag klaar.

Verdeel het beslag in 2. De ene helft schep je in de muffin bakplaat met muffinvormpjes, schep ongeveer de 1/3 deel. Breek een speculaaskoek door midden en leg deze op het witte beslag in de vormpjes.

Nu ga je terug naar de andere helft van het beslag. Pak de rest van de speculaas en mix dit in een keukenrobot tot het zacht gemalen is (mocht je geen keukenrobot thuis hebben gebruik dan een plastic zakje doe daarin de speculaaskoeken en ga er met een deegroller over tot het fijn gestampt is). Strooi de speculaas over het beslag en doe er een tl kaneel bij, meng dit goed door elkaar. Schep het beslag in de vormpjes waar de andere helft van het witte beslag en speculaaskoek in zit. Zet de muffins in de oven.

Tip: Je kunt in plaats van speculaaskoeken ook speculaaskruiden gebruiken, deze zijn verkrijgbaar in de supermarkt.

Baktijd: 20 minuten in een voorverwarmde oven 180°

Eetsmakelijk!!

cropped-naamnaam.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: