Strawberry-cheese cake

strawberry cheese cake

Ingrediënten:

Biscuit:

° 150gr suiker
° 5 eieren
° 180 gr meel
° 2 tl bakpoeder
° 1 zakje vanillesuiker

Vulling:

° 400 gr verse roomkaas
° 500 ml slagroom
° 300 gr suiker
° 1 zakje vanillesuiker
° 2 zakjes klopfix
° 1 grote bak verse aardbeien
° 2 pakken lange vingers
° 100 gr witte chocolade

 

Bereiding:

Begin eerst met de cake. Klop de suiker, vanille suiker en eieren op in een schaal, tot een romige beslag. Doe dit ong 10min. Vervolgens doe je de meel en bakpoeder erbij, mix tot een glade beslag. Giet het beslag in een ingevette of bakpapier beklede bakvorm. Plaats in de oven.

Ondertussen klop je de slagroom met 2 lepels suiker en klopfix goed stijf en zet het aan de kant. Klop dan de roomkaas met de rest van de suiker en de vanillesuiker luchtig. Saptel de roomkaas voorzichtig door de slagroom (absoluut niet roeren maar spatelen). plaats de vulling in de koeling. Hierna smelt je de witte chocolade ( au bain marie ).

Zodra die cake klaar, haal je de cake uit de bakvorm en laat afkoelen op een roosterplaat. Vervolgens snijd je de cake in 2 gelijke schijven. Bestrijk de eerste met wat chocolade en daarna de helft van de vulling en leg vervolgens laag aardbeien gesneden in schijfjes en dan de 2e laag cake erop. Ook deze bestrijk je met wat chocolade en daarna de andere helft van de vulling.( vergeet niet wat vulling over te laten om de langevingers er mee vast te plakken). Plak de langevingers rondom de taart door een beetje vulling aan een kant te smeren. Maak het vast met een lint zodat alles op zijn plaats blijft.

Versier de taart met aardbeien bovenop en plaats de taart in de koeling voor ongeveer 4-6 uurtjes om op te stijven.

Tip: Maak de taart een dag van te voren want dan kan de taart de hele nacht opstijven, maar denk erom om pas de volgende dag de versieren met aardbeien bovenop (zo blijven we mooi).

Als de cake te dik is voor 2 lagen, snijd de cake dan in 3 en laat je 1 laag achterwegen. Hier mee kun je bijvoorbeeld tiramisu maken kijk daarvoor op Tiramisu a la minute

Baktijd cake: 30 minuten in een voorverwarmde oven 180°

 

Eetsmakelijk!!

 

cropped-naamnaam.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: