Spinazie broodjes

spinazie broodjes

Ingrediënten:

Deeg
° 500 gr bloem
° 150 ml warme melk
° Halve blokje gist of (1 zakje gedroogde gist)
° 1 el suiker
° 50 gr boter
° 100 ml lauwe water (mocht het nog te droog zijn kun je er nog wat bij doen)
° zout

Vulling
° Zak verse spinazie
° 1 bak roomkaas
° 2 uien
° Voor de kruiden peper, zout en boullionblokje groenten

 

Bereiding:

Begin eerst met het grondig wassen van de spinazie in koud water en laat het vervolgens uitlekken in een vergiet. ondertussen zet je een ruime koekenpan of gewone pan op het vuur met klein beetje olie. Snipper de uien fijn en gooi deze vervolgens in de pan. laat de ui op een laag vuurtje fruiten.
Zodra de spinazie volledig is uitgelekt, hak je deze grof en mag het bij de ui in de pan. tegelijke tijd mag de kruiden erbij en laat het geheel 15-20 minuten gaar worden. Je gaat merken dat de grote hoeveelheid spinazie een klein beetje is geworden. Haal de pan van het vuur en giet de spinazie in een zeef/vergiet zodat het vocht eruit kan lopen en tegelijke tijd kan afkoelen. Hierna mag de roomkaas erbij en zet het neer in de koelkast om volledig koud te worden. Volg hieronder de stappen.
werkmethode spinazievulling

Voor het deeg doe je de bloem in een ruime kom, doe de zout en suiker aan de zijkant erbij. Giet de warme melk in het kuiltje dat je van te voren heb gemaakt in de bloem, ook de gist mag er bij in het kuiltje. ( de gist heb je van te voren opgelost in een beetje lauwe water en 1 koffie lepel suiker). Giet de water erbij en meng alles bij een en vervolgens doe je de boter erbin en kneed je dit goed totdat het geheel is opgenomen in het deeg. bestrooi jou werkplek met bloem en kneed het deeg goed door elkaar tot een bol. Leg de boldeeg terug in de kom ( met olie besmeerd) en laat een uur rijzen.

Na een uur is het deeg vedrubbeld, stort het deeg op een werkplek met bloem en druk de lucht uit het deeg. Verdeel het deeg in 2 bollen of maak 1 grote. Rol het deeg uit. Volg hieronder de stappen.
werkmethode spinaziebroodjes

Leg de broodjes op een bakplaat. Besmeer de broodjes met eigeel en bak ze af.

Tip: Je kan ze in alle soorten broodjes maken.

Baktijd: 25 minuten in een voorverwarmde oven 200° ( af en toe kijken)

 

Eetsmakelijk!!!

 

 

cropped-naamnaam.jpg

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: