Roomkaas broodjes

Broodjes rond, vierkant, lang, gevlochten je kent het wel alle soort, Maar ik wilde iets anders, iets leuks. Terwijl ik bezig was met het deeg maken moest ik iets iets uit de kast pakken en kwam daar iets tegen.
Zo kwam ik op de manier om deze schattige broodjes te maken en totaal niet moeilijk alleen wat geduld.

roomkaas broodjes

Ingrediënten:

Deeg:

° 400 gr meel
° 200 ml warme melk
° 2 el boter
° Halve blokje gist (20 gr)
° 1 el suiker
° Snufje zout
° 100 ml lauw water

Vulling:

° 200 gr roomkaas
° Peterselie en koriander (hoeveelheid na eigen wens)

 

Bereiding:

Voor het deeg los je eerst het gist op in kommetje met beetje lauw water en heel klein beetje suiker. Doe de meel in een schaal voeg alles bij de bloem en meng goed totdat het gekneden kan worden, kneed het tot een bol en laat het deeg een half uur rijzen. Beste is om schaal afgedekt met plasticfolie en theedoek erover heen in de oven te plaatsen (oven uit laten).

Voor de vulling hak je de peterselie en koriander heel fijn en meng je het samen met de roomkaas.

Hieronder kun je de werkmethode volgen.

werkmethode roomkaas broodjes

Laat de broodjes afgedekt voor ongeveer 15 minuten rusten en plaats dan in de oven.

Baktijd: 20-25 minuten in een voorverwarmde oven 200°

 

Eetsmakelijk!!

 

 

cropped-naamnaam.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: