Raffaello taart

foto raffaellotaart

Ingrediënten:

° 150gr suiker
° 5 eieren
° 180gr meel
° 2 koffielepels bakpoeder
° 1 zakje vanille suiker
° 500ml ongeklopte slagroom
° geraspte cocos
° 1 pot witte chocolade pasta
° raffaello voor decoratie

Bereiding:

Begin eerst met de cake. Klop de suiker, vanille suiker en eieren op in een schaal, tot een romige beslag. Doe dit ong 10min. Vervolgens doe je de meel en bakpoeder erbij, mix tot een glade beslag. Giet het beslag in een ingevette of bakpapier beklede bakvorm. Zet dit in de oven.

Ondertussen klop je de slagroom met 2 lepels suiker op, doe er daarna 2 lepels cocos bij en zet het in de koelkast. Hierna smelt je de witte chocolade pasta ( au bain marie ). Zodra die cake klaar, haal de cake uit de bakvorm en laat afkoelen op een roosterplaat.

Vervolgens snijd je de cake in 3 gelijke schijven. Bestrijk de eerste met wat chocolade pasta en daarna de helft van de slagroom en leg vervolgens de 2e laag erop. Ook deze bestrijk je met wat chocolade pasta en daarna de andere helft van de slagroom en leg je de laatste laag erop.

Bestrijk nu de taart geheel met de gesmolten chocolade pasta en garneer met de cocos. Ook de zijkanten. ( dit doe je door cocos in je hand te nemen en tegen de zijkant aan te plakken ). at last snijd je de raffaello door midden en versier je de taart ermee. Koud serveren

Baktijd cake: 30min in een voorverwarmde oven 180°

Eetsmakelijk!!

cropped-naamnaam.jpg

6 thoughts on “Raffaello taart

  1. Sel 20 februari 2014 om 08:30 Reply

    Yummie! Ziet er lekker uit ga ik zeker uitproberen!

  2. zzakia 25 maart 2014 om 10:21 Reply

    Begin al te watertanden van alleen het lezen van dit recept! Zeker ooit eens proberen in shaa Allah!

    Superleuke site trouwens.
    x Zakia

    • Chaimae´s keuken 25 maart 2014 om 10:24 Reply

      Hoi Zakia, leuk dat je een kijkje neemt en review altijd leuk.. Dankje en moet erbij zeggen dat je echt gaat genieten bij het proeven van deze taart.. Try it out💕

  3. Yasmina 25 maart 2014 om 11:01 Reply

    Voor hoeveel personen is deze taart bestemd ?

    • Chaimae´s keuken 25 maart 2014 om 12:19 Reply

      Hoi Yasmina,

      Ik heb een ronde springvorm van 24cm gebruikt ongevee voor 10-12 personen.

  4. Siham 21 november 2014 om 16:23 Reply

    Heerlijk!!! Ik ga ‘m vandaag nogmaals maken. Ik ben echt een trouwe fan van je recepten op instagram btw ik heet op insta ‘SiharaNoor’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: