Oreo-Chocolate Cheesecake

oreo chocolate cheesecake

Ingrediënten:

° 2 pakjes Philadelphia Keuken Naturel of Light (à 80 gr)
° 2 pakken Oreo’s
° 50 gr roomboter
° 200 gr Griekse yoghurt (0 % vet)
° 75 gr witte basterdsuiker
° 1 zakje vanillesuiker
° 300 gr pure chocolade
° 2 zakjes klopfix
° 3 dl slagroom
° 1 pak Oreo`s voor de topping

 

Bereiding:

Vet de springvorm in met een beetje boter. Verkruimel de koekjes met de boter in een keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met de achterkant van een lepel. Brokkel de chocolade in kleine stukjes boven een kom. Smelt de chocolade au bain-marie. Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeuïge massa. Maak de garde of kloppers goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom stijf.
Spatel de afgekoelde chocolade door het Philadelphia-mengsel. Spatel vervolgens de slagroom door het chocolade-Philadelphia-mengsel en verdeel de vulling gelijkmatig over de bodem. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.

Versier de taart vlak voor het serveren met de overige Oreo’s.

Tip: Je kunt na twee uur opstijftijd de taart serveren. Na 1 nacht is de taart echter nog lekkerder en steviger door de chocolade in het Philadelphia-mengsel. Ook kun je de yoghurt vervangen door mascarpone of monchu, mocht je niet zo van yoghurt houden.

 

Eetsmakelijk!!

cropped-naamnaam.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: