Msmmens (marokkaanse pannenkoek in lagen)

msmmens

Ingrediënten:

° 2 Grote soep kommen bloem
° 1 Grote kom fijne griesmeel
° 500 ml Lauw water
° 1 tl zout

Voor het vouwen:

° 150 ml olie
° 150 gr gesmolten boter
° Kleine kom fijne griesmeel

Bereiding:

Meng de bloem en griesmeel door elkaar ( het is handig om de griesmeel 15minuten in lauw water te weken), voeg zout en water toe. Kneed krachtig om een stevig en egaal deeg te krijgen. (voeg zonodig water toe). Verdeel het deeg in dikke balletjes en laat ze ff rusten. Zorg dat je werkplek waar de deegballen op liggen met olie besmeert is, dit voorkomt dat het deeg gaat kleven.

Hieronder kun je de werkmethode volgen.

werkmethode msmmens

Bestrijk het deeg met olie en boter bij het uitrollen en bestrooi met griesmeel bij elke vouw.

Verwarm een koekenpan of een elektrische pizza op een middelmatige tempratuur. Voordat je de msmmens gaat bakken moet je we nog wat platter duwen met je vingers tot de gewenste grote. Bak de msemmens in een licht ingevette koekenpan, bak de msmmens aan beide kanten goudgeel.

Tip: Dien de msmmens warm op met een mengsel van gesmolten boter en lauwe honing.

Eetsmakelijk!!

cropped-naamnaam.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: