Msmmen met gehakt

foto msemengehakt

Ingrediënten:

° 500 gr fijne griesmeel
° 250 gr bloem
° 500 ml water
° koffielepel zout
° 1/2 kopje gesmolten boter
° 1/2 kopje olie

Voor de vulling:

° 300 gr gehakt
° 2 uien
° koriander
° peper, zout, marokkaanse kruiden, safraan

Bereiding:

Voor de vulling, hak je de uien fijn en doe de uien in een pan kort erna doe je het gehakt erbij. Zodra het gehakt gaar gebakken is, doe je het fijn gehakte koriander en de kruiden erbij. laat het geheel even op een laag vuurtje fruiten en daarna goed afkoelen, dit voorkomt scheuren in je deeg.

Ondertussen meng je de meelsoorten doorelkaar en voeg zout en water toe. Kneed krachtig om een stevig en egaal deeg te krijgen. (voeg zo nodig water toe)

Verdeel het deeg in dikke balletjes. (de grote bepaal je zelf) Gebruik olie en gesmolten boter om balletjes te bestijken tot een platte cirkel, dit voorkomt ook dat het deeg blijft plakken.

Hier onder kun je de bereiding methode volgen

methode msemen gehakt

Bak de msmmen op een gemiddeld vuur in een koekenpan die licht is ingevet. Bak de msmmen aan beide kanten goudgeel en dien we warm op.

Eetsmakelijk!!

cropped-naamnaam.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: