Melkbroodjes

foto melkbroodjes

Ingrediënten:

° 400 ml lauwe melk
° 100 ml olie / oftewel glas
° 100 gr suiker
° 125 gr gesmolten boter
° 3 eieren
° 42 gr bakkersgist / oftewel blokje
° 750 gr zelfrijzende bakmeel

Bereiding:

Breek de eieren in een schaal en voeg daarna suiker, olie, gesmolten boter en gist (vooraf in beetje warm water laten oplossen). Meng alles goed doorelkaar tot dat de gist is opgelost. Doe in een grote platte schaal de bloem in, maak een kuiltje in het midden en giet het mengsel erin, kneed de deeg krachtig. voeg vervolgens de melk toe en kneed tot een glad deeg (niet plakkerige deeg), zonodig deeg bij. Laat het deeg 1 uur rijzen.

Vervolgens verdeel je het deeg in bolletjes ter grootte van een ei, leg de bolletjes op een bakplaat met bakpappier eronder. laat de bolletjes nog 1 uur rijzen. bestrijk de bolletjes met losgeklopte ei en bestrooi wat suiker of sesamzaadjes erover

baktijd: 30 minuten in een voorverwarmde oven 180°

Eetsmakkelijk!!

cropped-naamnaam.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: