Marmercake with Nutella topping

marmercake

Ingrediënten:

° 4 eieren
° 250 gr suiker
° 250 ml melk
° 250 ml olie
° 300 gr. bloem.
° 1 el bakpoeder
° 6 el cacaopoeder

Topping:

° Nutella
° Gehakte amandelen

Bereiding:

Doe in een grote kom eieren en suiker, klop dit tot het licht van kleur word en het als een dik lint van de garde afloopt. Melk en olie toevoegen, goed door elkaar mixen.
In een andere kom de bloem en bakpoeder door elkaar.
Daarna het bloem-mengsel in porties door het ei/melk mengsel kloppen.

Verdeel het beslag over 2 kommen.
Een kom blijft lichtgeel, de andere mix je het cacao poeder door.

Nu komt het belangrijkste deel van dit recept;
Schep het laag per laag in een bakvorm (beboterd of bakpapier gebruiken). Nadat er een laag wit en bruin in zit ga je met een de punt van een mes door het beslag en zo weer 2 lagen en dan weer met mes door heen, ga zo door totdat het beslag op is.

Zet in de oven en ovendeur niet openen gedurende de eerste 20 min.
Test op gaarheid met een sate prikker, die moet er schoon uitkomen.
Wanneer de cake gaar is gelijk de zijkant lossnijden en op een taartrooster plaatsen. Laten afkoelen en daarna besmeer je de cake met nutella en bestrooi je het met de gehakte amandelen.

Tip: Inplaats van amandelen kun je ook walnoten gebruiken en als finishing touch kun je de cake nog bestrooien met poedersuiker dat geeft een leuk effect.

Baktijd: 50 minuten in een voorverwarmde oven 180°

Eetsmakelijk!!

cropped-naamnaam.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: