Libanese basbousa

libanese basbousa

Ingrediënten:

° 400 gr griesmeel (fijn)
° 150 gr meel
° 250 gr suiker
° 250 ml olie
° 200 ml melk
° 1 tl bakpoeder

Voor de siroop:

° 400 ml water
° 400 gr suiker
° Halve citroen uitgeperst
° 2-3 el mazhar (oranjebloesem)

Decoratie:

° Amandelen of hazelnoten

 

Bereiding:

Meng de 2 soorten meel met de bakpoeder doorelkaar, voeg daar aan toe de suiker en meng dit kort doorelkaar. Giet de olie en melk erbij, Spatel het geheel kort door elkaar en giet het in een bakvorm met papier aan de onderkant. Laat het even 10 minuten staat voor het de oven in gaat. Voordat dat het de oven in gaat snijd je de gewenste blokjes in het beslag. Plaats de bakvorm in een voorverwarmde oven.

Ondertussen kun je de siroop maken, het lijkt eventueel veel suiker, maar griesmeel is een soort meel dat veel vocht absobeert. Zet een steelpan met de water en suiker op een middelmatige vuurtje. Voeg het citroensap en mazhar eraan toe, laat het geheel lichtjes koken.

Nadat de basbousa uit de oven is mag je de siroop beetje bij beetje meteen erover gieten (hoeft niet af te koelen). Snijd ondertussen nog een keer door hetzelfde sneden dat je al eerder hebt gemaakt, zo zorg je ervoor dat de siroop er goed in gaat. Laat de basbousa afkoelen totdat het hele siroop is opgenomen.

Haal de basbousa zorgvuldig met behulp van een vork eruit en plaats ze in een papieren muffinvorm en decoreer met een amandel bovenop.

Baktijd: 30 minuten in een voorverwarmde oven 200°

 

Eetsmakelijk!!!

 

cropped-naamnaam.jpg

 

5 thoughts on “Libanese basbousa

  1. m 17 april 2014 om 11:33 Reply

    hoe kun je het al snijden voordat het in de over gaat? Is het dan niet vloeibaar?

    • De keuken van Chaimae 17 april 2014 om 11:35 Reply

      Hoi,
      Nee is niet zo vloeibaar want griesmeel absorbeert door even te laten staan en dan kun je er insnijden en als het uit de oven is herhaal je het nog een keer.

      Mvg

  2. Meryam 10 juli 2014 om 18:45 Reply

    wat voor bakvorm is hier voor nodig?

    • De keuken van Chaimae 10 juli 2014 om 20:48 Reply

      Salam Meryam. Maak niet zo veel uit wat voor bakvorm. Ik heb een rechthoekige gebruikt (grote van 20) Ronde kan net zo goed.

      Groetjes chaimae

  3. H 12 juli 2014 om 18:28 Reply

    I love Egyptian basbousa!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: