lemon curd

foto lemoncurd

Ingrediënten:

° 1 flinke citroen, geraspt en uitgperst
° 200 gr suiker
° 125 gr ongezouten roomboter
° 2 eieren

 

Bereiding:

Rasp de citroenen en pers ze uit. Zeef het sap even om velletjes en pitjes te verwijderen.

Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een kom. Dit doe je au bain marie, zet de kom dus op een pan met een laagje kokend water. Zet het vuur niet te hoog. Laat de ingrediënten in de kom smelten en roer rustig door tot een gladde massa.

Als alle boter is gesmolten voeg je het citroensap toe, roer dit door het mengsel en voeg dan ook de eieren toe. Nu is het een kwestie van geduld. Hou af en toe wel even in de gaten of er nog genoeg water in je pannetje zit.

Rustig roeren in de kom terwijl de lemon curd steeds wat dikker wordt. Als de lemon curd de dikte van yoghurt heeft is hij goed. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Giet de lemon curd in een schaal om af te koelen.

Beste is de lemon curd hele nacht te laten opstijven, daarna kun je het verdelen in kleine porties en kun je het ongeveer 2 weken bewaren.

Tip: Ben je iemand die van zuur houdt, dan kun je 2 citroenen gebruiken

cropped-naamnaam.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: