Kiprolletjes

kiprolletjes

Ingrediënten:

Deeg: (Zelfde deeg als bij de cinnamonrols , ook hieruit kun je 2 rollen maken)

° 500 gr bloem
° 150 ml warme melk
° Halve blokje gist of (1 zakje gedroogde gist)
° 1 el suiker
° 50 gr boter
° 100 ml lauwe water (mocht het nog te droog zijn kun je er nog wat bij doen)
° zout

Vulling:

° 400 – 500 gr kipfilet
° 2 paprika (ik heb groen gebruikt)
° 1 grote ui
° geraspte kaas

Kruiden:

°  1 kipboulion
° Peper en zout
° Kurkuma of safraan
° 1 el ketchup

 

Bereiding:

Ook hier precies het zelfde als bij de ( cinnamonrols) Voor het deeg doe je de bloem in een ruime kom, doe de zout en suiker aan de zijkant erbij. Giet de warme melk in het kuiltje dat je van te voren heb gemaakt in de bloem, ook de gist mag er bij in het kuiltje. ( de gist heb je van te voren opgelost in een beetje lauwe water en 1 koffie lepel suiker). Giet de water erbij en meng alles bij een en vervolgens doe je de boter erbin en kneed je dit goed totdat het geheel is opgenomen in het deeg. besmeer je werkplek met zonnenbloem olie en kneed het deeg goed door elkaar tot een bol. Leg de boldeeg terug in de kom ( met olie besmeerd) en laat een uur rijzen.

Ondertussen ga je aan de slag met de vulling, snipper de ui fijn en bak het in een beetje olie in een ruime koekenpan. Snij de kipfilet in kleine blokjes en voeg toe aan de half gebakken ui. Voor de paprika heb ik het dit keer anders gedaan dan blokjes, snij de paprika in de lengte in filterdunne sliertjes (mocht dit lastig zijn gebruik dan een rasp). Gooi de paprika erbij, doe de kruiden erbij en laat het geheel fruiten op een middelmatig vuurtje. Als laatste doe je de lepel ketchup erbij, roer goed doorelkaar en van het vuur af, nu is je vulling ready.

Na een uur is het deeg vedrubbeld, stort het deeg op een werkplek bestrooid met bloem en verdeel het deeg in 2 bollen. Bedek het deeg en laat voor 10 minuten rusten.

Volg hieronder de werkmethode.

werkmethode kiprolletjes

Bestrooi de geraspte kaas over de vulling voordat je het oprolt. Leg de rollen op een bakplaat en laat ze een uur rijzen. Voordat we de oven in gaan besmeer de rollen met eigeel, zodat ze mooi goud bruin worden.

Tip: Voor een pittige accentje kun je er sambal of tabasco door de vulling doen.

Baktijd: 25 – 30 minuten in een voorverwarmde oven 200°

 

Eetsmakelijk!!

cropped-naamnaam.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: