Kip/groentenflappen

foto kipflappen

Ingrediënten:

Voor de vulling
° 1 paprika rood en groen
° 1 ui
° 1 a 2 wortels
° Halve courgette
° 250 gr kipfilet
° koriander
° zout, peper,  1 boulionblokje en safraan
° 1 ei

Voor het deeg
° bladderdeeg
° 1 ei

Bereiding:

Snij de kipfilet in kleine blokjes vervolgens versnipper je de ui en doe je het samen bij de kippenblokjes in een pan op het vuur. Ondertussen begin je aan de groenten, hak de paprika, wortels en courgette in kleine blokjes. Zodra je ziet dat de kip gaar gebakken is, doe je de groenten erbij. Hak de koriander fijn en gooi het bij de vulling hierbij doe je ook de zout, peper, boulionblokje en safraan. laat het geheel frituren.

Ondertussen klopje de ei los en giet het bij de vulling, blijf roeren totdat de ei geheel opgenomen en gaar is. Nu is je vulling klaar en laat je het afkoelen.

Hier onder zie je de methoden van vullen. Vergeet niet de flappen met eigeel te besmeren.

foto methode kipflappen

Baktijd: 20, 25 minuten op een voorverwarmde oven 200°

Eetsmakelijk!!

cropped-naamnaam.jpg

2 thoughts on “Kip/groentenflappen

  1. Asma 11 januari 2014 om 12:56 Reply

    Marokkaanse bouillonblokje? zo ja, de kip neem ik dan aan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: