Harsha (griesmeelkoek)

harsha

Ingrediënten:

° 300 gr harde giesmeel
° 100 ml olie
° 200 ml lauwwater
° halve eetlepel zout
° 1 theelepel suiker

 

Bereiding:

Doe de griesmeel in een ruime kom en strooi daaroverheen de zout en suiker, meng het doorelkaar en giet nu de olie erover en maak je met je handpalm de grote korels fijn. Als alles fijn is mag de water er beetje bij beetje erbij en kneed het tot een egale zachte deeg.

Verwarm een koekenpan (ik heb zelf een koekenpan gebruikt omdat ik geen traditionele marokkaanse broodpan heb). Zodra de pan op juiste tempratuur is stort je het deegbal in de pan en maak je het plat met je handen tot gewenste dikte. Laat rustig bakken op een middelmatige tempratuur en keer het om met een bord en laat de andere kant ook mooi goudbruin bakken.

Tip: Warm serveren met boter en honing of olijfolie.

Eetsmakelijk!!

cropped-naamnaam.jpg

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: