Gevulde mini panbroodjes (Batbouts)

foto gevulde mini broodjes

Ingrediënten:

Deeg:

° 250 gr bloem
° 100 gr griesmeel
° 2 tl gist
° 200 ml lauw water
° Halve tl zout

Vulling:

° Blikje tonijn
° Kleine blikje mais of halve grote
° Augurken
° Geraspte wortel
° Olijven
° Mayonaise
° Yoghurt sla dressing

 

Bereiding:

Meng de twee meelsoorten doorelkaar, maak een kuiltje in het midden en voeg zout en gist toe. Voeg dan de water er aan toe en kneed tot het deeg stevig is. Laat het even 10-15 minuten rusten.

Verdeel het deeg in grote ballen en leg een bal deeg op een bestoven werkplek en rol deze uit tot ongeveer een dikte van 3-4mm. Steek er cirkels uit door bijvoorbeeld een glas te gebruiken. Leg de batbouts op een bestoven doek en dek ze af met een andere doek en laat ze voor ongeveer 45 minuten rijzen.

Verwarm de pan op, grote pizza pan, koekenpan beide goed te doen. Bak de batbouts op een zacht vuur, zodra de batbouts zich gaan opblazen moet je ze omdraaien. Leg de batbouts op een bord met doek en dek ze af zo blijven ze lekker zacht.

Terwijl de broodjes afkoelen kun je de vulling klaar maken. Doe in een schaal de tonijn, mais, geraspte wortel, gesneden olijven en augurken. Meng dit samen doorelkaar en voeg de mayonaise en yoghurt dressing toe (ik gebruik liever yoghurt dressing omdat ik liever niet veel mayonaise wil, daarom gebruik ik maar 1 el mayonaise). ook de peper en zout.

Zodra de batbouts zijn afgekoeld kun je ze open snijden en vullen. Geloof deze broodjes zijn zo op, iedereen is er gek op en krijg vaak complimenten erover dus probeer ze uit.

Tip: Batbouts kun je met van alles vullen, denk aan gehakt, kip, kaas en feta.

 

Eetsmakelijk!!

 

cropped-naamnaam.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: