Gehakt bombjes

foto gehakt bombjes

Ingrediënten:

Deeg:

° 250 gr bloem
° el suiker
° Half tl zout
° Half blokje gist
° el olijfolie
° 200 ml lauw water

Vulling:

° 400 gr gehakt
° 1 ui
° Koriander en peterselie
° Peper, zout, kerriepoeder en safraan
° Kaas

 

Bereiding:

Doe de bloem in een kom en voeg daar aan toe de zout, suiker, olijfolie en gist (van te voren opgelost in warm water). Voeg daarna het water geleidelijk er aan toe en kneed tot een stevige bal. Bedek het deeg met plasticfolie en een theedoek erover en laat het voor een halfuur rusten.

Ondertussen maak je de vulling door het gehakt gaar te bakken in een pan en voeg daaraan toe de gesnipperde ui, koriander en peterselie. Kruid het gehakt met zout, peper, kerriepoeder en safraan(hoeveelheid naar eigen smaak). Laat het geheel op een zacht vuurtje gaar fruiten.

Vervolgens ga je terug naar het deeg. Stort het deeg op een bestoven werkplek en verdeel het in gelijken ballen van ongeveer 5diameter.

Volg hieronder het werkmethode hoe het vullen verloopt.

werkmethode gehakt bombjes

Leg de broodjes op een ovenplaat met bakpapier. Besmeer de broodjes met eigeel en strooi er wat sesamzaad erover. Zet de ovenplaat in de oven.

Baktijd: 25 minuten in een voorverwarmde oven 200°

 

Eetsmakelijk!!

 

One thought on “Gehakt bombjes

  1. Chantal 31 mei 2017 om 12:58 Reply

    super lekker, heb het ook gemaakt en ze hebben er hier thuis allemaal van gesmuld! Ik heb er nog wat fijngesneden paprika bijgedaan. Echt een topper!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: