Citroencake

foto citroencake

Ingrediënten:

° 2 citroenen
° 150 gr suiker
° 4 eieren
° 240 gr bloem
° 150 gr gesmolten boter
° 2 koffielepeltjes bakpoeder
° 2 eetlepels kokend water

Bereiding:

Klop de eieren en suiker samen in een schaal tot een wit beslag (zeker wel 8 – 10 minuten). Rasp de schil van de 2 citroenen en doe het bij het beslag. Bij dezelfde citroenen pers je de citroensap eruit en doe het bij het beslag. Doe er de gesmolten boter bij en mix dit goed door elkaar.

Vervolgens gaat de bloem en bakpoeder erbij en meng dit tot een glade beslag ( gebruik een garde of spatel). Als laatste doe je de 2 lepels kokend water bij en spatel paar keer door het beslag.

Giet het beslag in een beboterde bakvorm ( ik heb een lange bakvorm gebruikt, maar je kunt ook een vierkant of ronde gebruiken). Zet de bakvorm in de oven.

Tip: Voor garnering kun je de cake nadat het is afgekoeld is, abrikozenjam bovenop besmeren en bestrooien met gehakte amandelen.

Baktijd: 45 minuten in een voorverwarmde oven 180°

Eetsmakelijk!!

cropped-naamnaam.jpg

One thought on “Citroencake

  1. Carette 12 oktober 2014 om 13:31 Reply

    MMMM ziet er zo smakelijk uit .. dank je voor het delen .. ik ga hem nu maken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: