Cinnamonrols

cinnamonrols

Ingrediënten:

Deeg (voor 2 rollen)

° 500 gr bloem
° 100 ml warme melk
° Halve blokje gist of (1 zakje gedroogde gist)
• 50 gr boter
° 1 el suiker
° 100 ml lauwe water (mocht het nog te droog zijn kun je er nog wat bij doen)
° zout

Vulling:

° 150 gr boter
° 3 el suiker
° 1 el kaneelpoeder

Glazuur:

° 100 gr poedersuiker
° 1 el melk

 

Bereiding:

Voor het deeg doe je de bloem in een ruime kom; doe de zout en suiker aan de zijkant erbij. Giet de warme melk in het kuiltje dat je van te voren heb gemaakt in de bloem, ook de boter en de gist mag er bij in het kuiltje. ( de gist heb je van te voren opgelost in een beetje lauwe water en 1 koffie lepel suiker). Giet de water erbij en meng alles bij een. Strooi je werkplek met bloem en kneed het deeg goed door elkaar tot een bol. Leg de boldeeg terug in de kom en laat een uur rijzen.

Ondertussen meng je de boter met de suiker en kaneel. Als de boter te hard is zet het voor 10 sec in de magnetron.

Na een uur is het deeg vedrubbeld, stort het deeg op een werkplek bestrooid met bloem en verdeel het deeg in 2 bollen. Bedek het deeg en laat voor 10 minuten rusten.

Volg hieronder de werkmethode.

werkmethode cinnamonrols

 

Leg de rollen op een bakplaat en laat ze een halfuur rijzen. Voordat we de oven in gaan besmeer de rollen met eigeel.

Tip: Meng de poedersuiker met melk goed doorelkaar en versier de rollen met het glazuur (zonder glazuur zijn ze ook lekker)

Baktijd: 25 – 30 minuten in een voorverwarmde oven 200°

 

Eetsmakelijk!!

cropped-naamnaam.jpg

 

2 thoughts on “Cinnamonrols

  1. Fadoua 31 augustus 2014 om 12:19 Reply

    Hoi Chaima,

    Hoeveel gram is jouw zakje gist? Ik heb die van dr. Oetker en die zijn 7 gram. Gezien een halve blokje ongveer 20 gram is zou ik dus meerdere zakjes nodig hebben. Of is er verschil tussen droge en verse gist?

    Ik hoor graag van je!

    Liefs,

    Fadoua

    • De keuken van Chaimae 31 augustus 2014 om 13:38 Reply

      Hoihoi salam,
      Ja da klopt ik gebruik ook die van dr.oetker 7gram in zakje is genoeg. Heeft geen verschil. Ik heb liever droge gist dan vers. Het is belangrijk dat je het deeg heel goed soepel kneed en goed laat rijzen..

      Let me know als je vragen hebt.

      Groetjes
      Chaimae

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: