Chocolademousse met mascarpone/honing en walnoten

chocolademousse

Ingrediënten:

° 120 gr pure chocolade
° 2 eidooiers
° 50 ml koffie
° 2 eiwitten
° 2 eetlepels suiker
° Blokje chocolade

Voor garneering:

° Mascarpone
° Honing
° Walnoten

 

Bereiding:

Smelt de chocolade au bain marie. Mix ondertussen de eidooiers en voeg ze toe aan de gesmolten chocolade, goed mengen met een garde. Meng daarna de koffie doorheen. Klop de eiwitten los, voeg de suiker toe en klop stijf.

Meng voorzichtig de opgeklopte eiwitten met de chocolade (niet mixxen maar spatelen). Schenk in glazen en rasp pure chocolade erboven en laat de chocolademousse ca. 4 uur in de koeling opstijven.

Tip: Lekker voor bij het serveren meng mascarpone met honing op eigen smaak, schep eenlepel mascapone op een bordje strooi wat walnoten erover bekertje mousse erbij en smullen maar.

 

Eetsmakelijk!!

cropped-naamnaam.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: