Chocolade melkbroodjes

Bij dit recept doe je precies hetzelfde als bij de melkbroodjes, alleen hierbij komt nog chocolade druppels.

foto chocolade melkbroodjes

Ingrediënten:

° 400 ml lauwe melk
° 100 ml olie / oftewel glas
° 100 gr suiker
° 125 gr gesmolten boter
° 3 eieren
° 42 gr bakkersgist / oftewel blokje
° 750 gr zelfrijzende bakmeel
° 100 gr chocolade druppels

Bereiding:

Breek de eieren in een schaal en voeg daarna suiker, olie, gesmolten boter en gist (vooraf in beetje warm water laten oplossen). Meng alles goed doorelkaar tot dat de gist is opgelost. Doe in een grote platte schaal de bloem in, maak een kuiltje in het midden en giet het mengsel erin, kneed de deeg krachtig. voeg vervolgens de melk toe en kneed tot een glad deeg (niet plakkerige deeg), zonodig deeg bij als laatst doe je de chocolade druppels erbij. Laat het deeg 1 uur rijzen.

Vervolgens verdeel je het deeg in in de gewenste vorm. Ik zellf heb gekozen voor langwerpige vorm. Ter grootte van een mini chocolade reep, leg de broodjes op een bakplaat met bakpappier eronder. Laat de broodjes nog 1 uur rijzen. Bestrijk de broodjes met losgeklopte ei en snij met een mes diagonaal streepjes in de broodjes

Baktijd: 30 minuten in een voorverwarmde oven 180°

Eetsmakelijk!!

cropped-naamnaam.jpg

4 thoughts on “Chocolade melkbroodjes

  1. klaproos 10 juli 2014 om 07:18 Reply

    Hoi chaimea
    bedoel je chocoladeblokjes of echt druppels voor die chocoladebroodjes?en welk soort druppels of chocolade

    Mvg

    • De keuken van Chaimae 10 juli 2014 om 12:47 Reply

      @klaproos helloo, ik heb pure chocolade druppels gebruikt. (Gwn chocolade blokjes dat smelt volledigweg. Als ik me niet vergis kun je ze bij de ah ook verkrijgen.

      Groetjes chaimae

  2. Helena Verhagen 19 februari 2016 om 12:18 Reply

    Hoi hoi ik vroeg me af voor hoeveel broodjes dit recept was,
    groetjes Helena

    • De keuken van Chaimae 19 februari 2016 om 13:58 Reply

      hoi Helena,

      het is een recept van ongeveer 18-20 broodjes. je kunt het recept ook halveren als het te veel is.

      groetjes chaimaa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: