Choco Tulband cake met witte chocolade stukken

choco tulband cake

Ingrediënten:

° 250 gr pure chocolade
° 150 ml olie
° 150 ml water
° 220 gr bloem
° 4 eieren
° 1 zakje bakpoeder
° Witte chocolade

Ganache:

° 100 gr pure chocolade
° 1 flinke el boter

 

Bereiding:

Smelt de chocolade met de olie, suiker en water au bain marie. (pan met water op laag vuur en daarop kleinere schaal of pan) Blijf roeren totdat het mengsel geheel gesmolten is.

Meng in een kom de bloem en bakpoeder samen. Giet hierbij de chocolade mengsel geleidelijk tot een een romige beslag. Roer de eieren er 1 voor 1 erbij.

Bestrooi een ingevette bakvorm met bloem of bakpapier. Giet de helft van het beslag in de bakvorm en strooi de witte chocolade blokjes erover en zo giet je de andere helft van het slag eroverheen en strooi er nog een paar witte chocolade stukken erover. Nu is het klaar om de oven in te gaan.

Ondertussen maak je de ganache voor de cake, hiervoor smelt je de chocolade en boter (au bain marie).

Neem de cake uit de oven en laat het goed afkoelen, dit voorkomt dat de cake gaat breken. Zodra de cake is afgekoeld haal je het uit de bakvrom en besmeer je het met de gesmolten chocolade. Laat de cake goed afkoelen bijvoorbeeld in de koelkast of als je geen geduld meer hebt kun je er al van smullen.

Tip: Je kunt de cake ook nog versieren met bijvoorbeeld geraspte chocolade (puur, melk, wit) of amandelschijfjes.

Baktijd: 40-50 minuten in een voorverwarmde oven 180°

 

 

Eetsmakelijk!!

 

cropped-naamnaam.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: