Choco cocos cake

De welbekende choco cocos cakeje van de Albertheijn, wie lust deze nou niet. Ik heb mezelf altijd afgevraagd hoe ze die maken en ja hoor ik ging op ontdekking in me keuken en i know how 😀 Lees gauw verder want ook jij kan het maken.

choco cocos cake

Ingrediënten:

° 130 gram bloem
° 3 eieren
° 80 gr suiker
° 1 zakje bakpoeder
° 100 gr zachte boter
° 3 el cacao
° 3 el olie
° 5 el melk
° 50-60 gr gesmolten pure chocolade

Cocos vulling:
° 2 eieren
° 5 el suiker
° 15 el cocos

Siroop:
° 200 gr suiker
° 200 ml water

 

Bereiding:

Handigste is om eerste met de cocos vulling te beginnen, zodat het beslag niet lang moet blijven staan. Dat is natuurlijk niet goed voor de bakpoeder.

Voor de cocos vulling doe je de eieren, 5 el suiker en 15 el cocos in een schaal en mix je deze tot een puree. Doe de vulling in een spuitzak en laat het aan de zijkant staan, want deze ga je straks gebruiken. (je kunt het ook in de koeling plaatsen als het te warm is) Volg hier onder de stappen.
cocos vulling stappen

Nu begin je aan je cake beslag. zeef de bloem samen met de cacao door een zeef. Doe de eieren in een andere aparte schaal samen met de suiker en mix deze luchtig (ongeveer 10). De boter en de olie mag bij het beslag en mix dit even goed doorelkaar. Nu mag de gesmolten chocolade erbij en vervolgens de bloem-cacao mengsel. Doe dit lepel per lepel totdat alles is opgenomen. Tenslote doe je de 5 el melk bij. Even alles voor de laatste keer goed mengen en je beslag is klaar. Hieronder staan de stappen.

choco cocos cake beslag

Giet het cake beslag in een rechthoekige bakblik. Nu pak je de spuitzak met de cocos vulling erbij en spuit je dotten in de cake beslag met een tussenruimte van ongeveer 2cm. De stappen staan hieronder.
choco cocos dotten spuiten stappen

Bak de cake in de oven.

Terwijl de cake in de oven staat kun jij aan de siroop beginnen. Breng de water met de suiker aan de kook en 10 laten doorkoken

Zodra de cake uit de oven is giet je de siroop over de cake en bestrooi je de cake met cocos. Laat het afkoelen en geniet van je home made choco cocos cakeje. Volg hieronder de stappen. choco cocos cake siroop

Tip: Controleer voor dat je de cake uit de oven haalt of dat de cake gebakken is van binnen, dit doe je door met een tandenstoker in de midden van de cake te prikken en het moet er schoon uit.

Baktijd: 45 minuten in een voorverwarmde oven 160-170°

 

 

 

 

 

Eetsmakelijk!!!

 

 

cropped-naamnaam.jpg

11 thoughts on “Choco cocos cake

  1. Adrienn Nagy 8 februari 2015 om 14:26 Reply

    Wanneer moet de bakpoeder bij??Want dat schrijf je niet,en ik ben zo dom geweest dat recept gevolgd zonder na te denken. Nu dat alles in de oven zit kom ik achter dat bakpoeder vergeten was. Eens te hopen dat iets eetbaars wordt 😊

  2. cigdem 18 februari 2015 om 08:00 Reply

    Ziet er heerlijk uit wil het vandaag ook proberen. Ik heb alleen geen chocolade in huis kan het ook zonder de gesmolten chocolade?

    • De keuken van Chaimae 18 februari 2015 om 08:24 Reply

      Halloo,

      Jaa hoor kan eventueel ook gewoon met cacaopoeder. Laat het smaken xx

  3. ela 3 maart 2015 om 00:06 Reply

    Hoii Chaimae, ik heb jarenlang bij AH gewerkt op de broodafdeling en dit cake was echt mijn favoriet! Ik heb dit recept van je misschien al 10x gemaakt, en wou je bedanken dat je dit recept met ons hebt gedeeld 🙂

    Groetjes Ela

    PS: kan niet wachten tot mijn cake is afgekoeld! 🙂

    • De keuken van Chaimae 3 maart 2015 om 15:52 Reply

      Hello Ela,
      Dit is superleuk om te lezen😍 dedankt voor je berichtje en geniet van je cake haha

      Mvg

  4. jacquie 26 maart 2015 om 17:31 Reply

    hier staat de cake ook in de oven…
    om de paar min komen de jongens even spieken.. is de cake al klaar mama???
    ook papa komt steeds even spieken..

    ben erg benieuwd hoe de cake zal smaken…

    bedankt voor je recept!

    groetjes Jacquie

    • De keuken van Chaimae 28 maart 2015 om 09:47 Reply

      Hoi Jacquie,

      Wat leuk om je berichtje te lezen, hopelijk heeft de cake gesmaakt? Hier waren ze er gek op😍

      Groetjes chaimaa

  5. Rianne van der Veen 6 mei 2015 om 19:25 Reply

    Hij smaakt echt goed, binnenkort maak ik hem weer!

  6. Stefanie Matthé 3 juli 2015 om 08:31 Reply

    Hoi Chaimae,
    De hoeveelheid beslag die je hier maakt, voor welke maat van bakblik is dit ongeveer?
    Groetjes,
    Stefanie

    • De keuken van Chaimae 4 juli 2015 om 07:37 Reply

      Hoi stefanie,

      Excuus voor me late reactie. De hoeveelheid beslag heb ik voor een langwerpige bakblik van 30×20 gebruikt..

      Laat het u smaken
      Mvg chaimae

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: