Cheesebread

cheesebread

Ingrediënten:

voor 2

° 300 gr meel
° Half blokje gist (20 gr)
° 1 el suiker
° Snufje zout
° 1 el olijfolie
° 100 ml water (niet alles tegelijk erin gieten)

Vulling:

° 1 bakje roomkaas
° Bosje peterselie

 

Bereiding:

Meng de meel met de suiker en zout door elkaar, ondertussen heb je de gist in een bakje met lauw water gezet met theelepel suiker. Voeg de olijfolie en de gist eraan toe, vervolgens de water. Kneed alles goed door elkaar tot een egale baldeeg. Dek het af met plasticfolie en een theedoek erover, Laat het voor een halfuur rijzen.

Ondertussen hak je de peterselie fijn en zet het even aan de kant samen met de roomkaas( ook optijd uit de koeling halen).

Na een halfuur zul je zien dat de deeg verdubbeld is en dat is ook de bedoeling. stort de deeg op een werkplek bestrooid met meel en verdeel het in 2 ballen.

Hieronder kun je de werkmethode volgen

werkmethode cheesebread

Leg de brood op een bakplaat en zet het even aan de kant voor ongeveer 10-15 minuten. Voordat de brood de oven in gaat kun je de brood besmeren met eigeel (ik zelf heb dat niet gedaan, zonder ei wordt het mooier gebakken) besmeer de brood met beetje water en strooi wat sesamzaad erover. Plaats de bakplaat in de oven

Nadat brood uit de oven is voelt het hard aan, paar minuten erna wordt de brood heerlijk zacht. Verdeel de brood in gewenste stukken en smullen maar.

Tip: Dit brood is heerlijk bij soep of gewoon zomaar.

Baktijd: 25-30 minuten in een voorverwarmde oven 200°

 

Eetsmakelijk!!

 

cropped-naamnaam.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: