Broodroosjes met gehakt

broodroosjes met gehakt

Ingrediënten:

Deeg
° 500 gr bloem
° 150 ml warme melk
° Halve blokje gist of (1 zakje gedroogde gist)
° 1 el suiker
° 50 gr boter
° 100 ml lauwe water (mocht het nog te droog zijn kun je er nog wat bij doen)
° zout

 

Vulling
° 300 gr gehakt
° 2 uien
° 1 paprika
° Handje champignonen
° Koriander/peterselie
° voor de kruiden peper, zout, groenten bouilionblokje
° cheddar kaas

° olijven voor garneering

 

Bereiding:

Voor het deeg doe je de bloem in een ruime kom, doe de zout en suiker aan de zijkant erbij. Giet de warme melk in het kuiltje dat je van te voren heb gemaakt in de bloem, ook de gist mag er bij in het kuiltje. ( de gist heb je van te voren opgelost in een beetje lauwe water en 1 koffie lepel suiker). Giet de water erbij en meng alles bij een en vervolgens doe je de boter erbin en kneed je dit goed totdat het geheel is opgenomen in het deeg. besmeer je werkplek met zonnenbloem olie en kneed het deeg goed door elkaar tot een bol. Leg de boldeeg terug in de kom ( met olie besmeerd) en laat een uur rijzen.

Ondertussen ga je aan de slag met de vulling, snipper de uien fijn en bak het in een beetje olie in een ruime koekenpan. Voeg het gehakt toe aan de half gebakken ui. Voor de paprika heb ik het dit keer anders gedaan dan blokjes, snij de paprika in de lengte in filterdunne sliertjes (mocht dit lastig zijn gebruik dan een rasp). Gooi de paprika erbij en zo ook de champignonen in blokjes. doe de kruiden erbij en laat het geheel fruiten op een middelmatig vuurtje. Roer goed doorelkaar en van het vuur af, nu is je vulling ready.

Na een uur is het deeg vedrubbeld, stort het deeg op een werkplek met daarop bakpapier met olie besmeerd en verdeel het deeg in 2 bollen of maak 1 grote.

Ik heb hiervan helaas geen fotos van genomen kijk daarom voor het rolmethode op kiprolletjes
Dezelfde methode alleen hierbij gebruik ik olie in plaats van bloem en bakpapier om te voorkomen dat het vastkleeft.

VERGEET NIET voordat je de vulling erop doet de cheddar kaas in kleine stukken erover de strooien.

Leg de rolletjes op een bakplaat, steek een olijf in de midden van de rolletjes. laat ze 10 min rusten en plaats ze in de oven

De broodjes blijven zacht en je kunt er lang van smullen.

 

Tip: Gebruik bij het snijden een scherp mes en het is voorzichtig zijn en geduld hebben.

Baktijd: 25 minuten in een voorverwarmde oven 200°

 

 

Eetsmakelijk!!!

 

cropped-naamnaam.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: