Apple cinnamon muffins

apple cinnamon muffin

Ingrediënten:

Voor 12 muffins

° 375 gr bloem
° 175 gr bruine suiker
° 250 ml melk
° 125 gr gesmolten boter
° 2 eieren
° 2 tl bakpoeder
° 2 appels
° 3 tl kaneel

 

Bereiding:

Begin met de appels te schillen en snijd ze in kleine blokjes, zet deze opzij.

Gebruik bij deze recept 2 kommen, een voor de nate ingrediënten en de andere voor de droge ingrediënten. Begin eerst met het smelten van de boter, ondertussen klop je de eieren en de melk samen (met garde). Laat de gesmolten boter iets afkoelen en giet het daarna beetje bij beetje bij de natte ingrediënten.

Pak de andere kom en meng hier in de bloem, suiker en bakpoeder. Giet hierna de natte ingrediënten erbij en meng dit goed doorelkaar. Nu heb je een basis beslag. Nu mogen de appels en de kaneel erbij, meng dit kort door elkaar en nu kun je starten met vullen.

Voor dat je begint kun je het beste al de bakpapier geknipt hebben, knip in grote van ongeveer een vierkant van 14 x 14. Handigste is om hiermee te beginnen voor dat je aan je beslag start.

Volg hieronder de werkmethode voor het vullen.

werkmethode apple cinnamon muffin

Plaats de bakvorm in de oven ( let er wel op de de bakpapier niet tegen de ovenrand aankomt).

Laat de muffins goed afkoelen en genieten maar.

Baktijd: 25 minuten in een voorverwarmende oven 210°

 

 

Eetsmakelijk!!

 

 

cropped-naamnaam.jpg

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: