Appelpie

foto appelpie

 

Ingrediënten:

Deeg:

° 300 gr bloem
° 200 gr boter
° 100 gr suiker
° 100 gr bruine suiker
° 1 ei

Vulling:

° 4 – 5 grote appels
° Rozijnen ( eigen hoeveelheid )
° 100 gr mix van walnoten en amandelen
° 5 el suiker
° 2 tl kaneelpoeder

 

Bereiding:

Snijd de boter in kleine blokjes en voegdeze toe aan de bloem, suiker, bruine suiker en ei. Kneed het mengsel tot een vast geheel. Wikkel het deeg in follie en laat het even rusten in de koelkast.

Ondetussen schil en snijd je de appels ik kleine blokjes. Hak de walnoten en amandelen met een mes klein, voeg deze toe aan de appels en zo ook de rozijnen ( van te voren geweekt in lauw water). Voeg de lepels suiker en kaneel toe, meng alles goed doorelkaar.

Haal het deeg op de koeling, bestrooi de werkplek met voldoende bloem. Rol 1/3 deel van het deeg uit en bekleed hiermee de bodem van de bakvorm. (gebruik bakpapier om te voorkomen dat het gaat plakken). Gebruik 1/3 deel voor de rand van de bakvorm en 1/3 deel voor de reepjes bovenop de taart.

Giet het appelmengsel over het deeg in de bakvorm, gebruik nu de laatste deel van het deeg voor de reepjes bovenop. Besmeer de taart met eigeel en plaatst het in de oven.

Baktijd: 45 – 60 minuten in een voorverwarmde oven 180°

Tip: Serveer met slagroom voor de roomliefhebbers.

 

Eetsmakelijk!!

cropped-naamnaam.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: