Appelcake

foto cake

Ingrediënten:

° 90 gr zachte boter
° 100 gr suiker
° 200 gr bruine suiker ( oftewel casonade)
° zakje vanille suiker
° 4 eieren ( eigeel en eiwit apart)
° 250 gr zelfrijzende bakmeel
° 2 theelepels bakpoeder
° 1 appel

Bereiding:

scheid de eigeel en eiwit in een aparte schaal, doe vervolgens de suiker, bruine suiker en vanille suiker erbij en klop dit op tot een egale beslag. Doe er de zachte boter bij en mix dit goed op totdat de boter is opgenomen.

Ondertussen klop je het eiwit op met een snufje zout, Meng de de eiwit bij het beslag, (absoluut niet teveel kloppen, maar ga er met een spatel een paar keer doorheen totdat het volledig gemengd is. Vervolgens doe je er de meel en bakpoeder bij. Giet het beslag een een beboterde bakvorm. Ondertussen heb je de appel al in schijfjes gesneden. Leg de appelschijfjes op het beslag.

Baktijd: 45 minuten in een voorverwarmde oven 180°

tip: Bestrooi de cake met poedersuiker nadat het afgekoeld is.

Eetsmakelijk!!

cropped-naamnaam.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: