Aardbeien mini-vlaaitaartjes with white chocolate

 

aardbeien mini vlaaitaartjes

Ingrediënten:

Banketbakkersroom

° 500 ml melk
° 1 zakje vanille suiker
° 2 el vanille-extract of de merg van een vanille stokje
° 4 eidooiers
° 100 gr suiker
° 3 el maizena

Deeg

° 150 gr bloem
° 50 gr witte/bruine basterdsuiker
° 100 gr roomboter in blokjes gesneden
° 1 zakje vanille suiker
° Mespuntje zout
° Taartvormpjes

Topping

° 100 witte chocolade
° Fruit naar smaak (bijvoorbeeld aardbei, kiwi, roodfruit, vijgen

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Begin met de banketbakkersroom door de melk en het vanille extract aan de kook te brengen. Zet het vuur laag en laat de melk rustig borrelen. Klop in de tussentijd de eidooiers, suiker en maizena door elkaar met een garde.

Schenk het eimengsel al roerende bij de melk. Laat nog vijf minuutjes op laag vuur borrelen en blijf roeren. Giet de room in een schaaltje en dek af met plasticfolie. Laat volledig afkoelen.

Meng alle ingrediënten voor de bodem goed door elkaar en kneed voorzichtig tot een kruimelig deeg met je handen. Vet de vormpjes in met olie of boter. Verdeel het deeg over de vormpjes en druk aan met je vingers. Zet de vormpjes in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn.

Haal uit de oven en laat afkoelen in de vormpjes.

Smelt de chocolade au bain-marie. Besmeer de bodems met de gesmolten chocolade en laat volledig afkoelen in de koelkast. Meng de overgebleven gesmolten chocolade met de banketbakkersroom.

Vul de taartjes met de banketbakkersroom en versier met het fruit.

Tip: voor de finishing touch kun je gelatine gelei boven op de fruit smeren. dit zorgt er voor dat de fruit langer goed blijft en het geeft een mooi effect.

Bak: 25 minuten in een voorverwarmde oven 180°

 

Eetsmakelijk!!

cropped-naamnaam.jpg

 

2 thoughts on “Aardbeien mini-vlaaitaartjes with white chocolate

  1. Esma 25 juli 2014 om 10:11 Reply

    Selaam hopelijk gaat alles goed met u??
    Ik heb een vraagje over de mini taartjes met fruit waar kan ik de gelatine gelei vinden ?? En hoe moet ik het gebruiken heb er nog nooit mee gewerkt.. Shoukran groetjes!!

    • De keuken van Chaimae 25 juli 2014 om 13:27 Reply

      Wa”laykum u slam Esma,

      Elhamdulillah met mij gaat het goed dank u voor het vragen. met u hopelijk ook.

      Je kunt gelatine gelei vinden in de supermarkten of bij marokaanse winkels.

      Je gebruikt het als volgt: pak 2-3 vellen gelatine leg ze in een kom met koud water. laat ze even paar minuten staan, Tussendoor pak je een steelpan met daarin 2 el jam en en klein glas water; warm dit samen op het vuur. zodra het kookt zet je het vuur uit en knijp je de gelatine vellen uit en gooi ze erbij in de pan. blijven roeren totdat het geheel is weggesmolten. laat het gelei afkoelen en besmeer het op de taartjes.

      hopelijk is het een beetje duidelijk.

      Mvg Chaimae

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: