Aardappelburgers

aardappelburgers

Ingrediënten:

Ongeveer 8-9 burgers

° 5 middelgrote aardappelen
° Klein kopje gehakte peterselie, koriander
° 2 eieren
° tl peper, komijn. zout, knoflookpoeder en kurkuma
° Panneermeel
° Bloem

Bereiding:

Schil de aardappelen en snij deze in blokjes en breng deze aan de kook met een beetje zout. Als de aardappelen gaar zijn giet het de water af en doe je de aardappelblokjes in een schaal. Maak puree van de aardappels met bijvoorbeeld een stamper of een vork.

Voeg er 1 ei, peterselie, koriander, knoflook, komijn, kurkuma, peper en zout aan toe. Meng alles goed doorelkaar en laat het even afkoelen. Als je haast hebt kun je het ook in de koeling plaatsen.
Hieronder de stappenplan.
stappenplan aardappelburger vulling

Voor je begint zet eerst alles klaar. Een bord met bloem, een kom met ei en een bord met panneermeel.
stappen aardappelburger

Maak grote balletjes van de puree en druk ze dan plat met je handen tot een ronde burger. Dompel de aardappelburger eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door de panneermeel en leg ze daarna op een plate schaal of bord. Hier onder kun je de stappenplan volgen.
stappenplan aardappelburger

Frituur de aardappelburgers aan beide kanten goud/geel in een pan met hete olie of in een frituurpan.

De aardappelburgers zijn het lekkerst als ze net klaar zijn met ketchup of jouw lievelingssaus.

Baktijd: 4-5 minuten in hete olie.

 

Eetsmakelijk!!!

 

 

 

 

cropped-naamnaam.jpg

2 thoughts on “Aardappelburgers

  1. Salima 23 december 2014 om 14:54 Reply

    Ben ze nu aant maken hihi ben benieuwt! Hoop datk ze lekker eb gemaakt 🙂 x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: