Aardappelbroodjes

foto aardappelbroodjes

Ingrediënten:

° 3 middelgrote aardappelen
° 2 eieren
° 200 gr suiker
° 200 ml olie
° Blokje gist 42gr
° 500 gr bloem
° Snufje zout
° 100 ml lauw water

Bereiding:

Schil de aardappelen en snij het in blokjes en zet ze aan het kook. Zodra de aardappelen gaar gekookt zijn, prak je de aardappelen met een vork fijn (water waar aardappelen in zijn gekookt niet afgieten). Haal de aardappelpuree nog een keer door een zeef om brokjes te voorkomen.

Breek de eieren in een schaal en voeg daarna suiker, olie, aardappelpuree en de zout, meng dit goed door elkaar. Nu mag de gist erbij (vooraf in beetje warm water laten oplossen). Meng alles goed doorelkaar tot dat de gist is opgelost. Zeef de bloem erbij en kneed de deeg krachtig, Doe beetje bij beetje de water erbij zonodig meer water gebruiken, Het deeg moet absoluut plakkerig zijn, niet meer bloem erbij.  Laat het deeg 15 minuten rusten.

Vervolgens besmeer je het deeg met olie en verdeel je het deeg in bolletjes ter grote van een ei, leg de bolletjes op een bakplaat met bakpappier eronder. laat de bolletjes nog 1 uur rijzen. bestrijk de bolletjes met losgeklopte ei en bestrooi wat suiker of sesamzaadjes.

Baktijd: 30minuten in een voorverwarmde oven 180°

Eetsmakelijk!!

cropped-naamnaam.jpg

10 thoughts on “Aardappelbroodjes

  1. maria 16 april 2014 om 09:08 Reply

    Wat moet ik dan met het water waar de aardappelen in zijn gekookt doen?

    • De keuken van Chaimae 16 april 2014 om 09:16 Reply

      Hoi maria,

      Water moet je niet afgieten. Behouden en daarin uw aardappels prakken, anders word je aardappelpuree te droog.

      Mvg.

  2. maria 16 april 2014 om 10:52 Reply

    En moet ik ee aardappelpuree eerst laten afkoelen of kan die er gewoon warm in? Hihi ik ben ze nu aan het maken

    • De keuken van Chaimae 16 april 2014 om 10:55 Reply

      Niet erg als je ze lauw erbij doet. Als ze maar niet te heet zijn.. Lekker bezig dus hhaha let me know hoe ze zijn.

      Groetjes

      • maria 16 april 2014 om 21:09

        Ja ze waren heeeeerlijk!! Alleen ik proefde de aardappelen niet ze waren lekker zoet. Heb er een paar met chocolade gemaakt, een paar met kaas en olijven en ga ze morgen echt serieus weer maken hihih:)

  3. layla 26 april 2014 om 16:19 Reply

    Liefie… ze waren heerlijk gelukt.. die dag dankzij jou coaching… thankyou
    Xxx layla

  4. Naaz 9 september 2014 om 14:36 Reply

    Kan je ook zakje gist van dr.oetker of andere merk gebruiken?

    • De keuken van Chaimae 10 september 2014 om 13:11 Reply

      Hallo naaz,
      Sorry van me late reactie. Maar je kunt ook gewoon zakje droge gist gebruiken dan is een zakje genoeg. Belangrijk is dat je het ook van te voren oplost in warm water.

      Mvg
      Chaimae

      • Naaz 10 september 2014 om 17:11

        Dank je wel, Chaimae! Ik laat je weten als het gelukt is! In hoeveel ml water is het beste om de gist te activeren?

      • De keuken van Chaimae 10 september 2014 om 17:31

        Een een bodem laagje water in een glas is genoeg.. Ja laat me weten meid ben benieuwd..

        Groetjess x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: